Novinky

Potřebujete poradit?

Nevíte si rady s výběrem, potřebujete s něčím poradit? Zavolejte nebo napište na tel. 774 221 142 nebo pošlete mail, budu Vám rád nápomocný.

Tloušťka prstenů

HomeInformace > Snubní prsteny > Tloušťka prstenů

Standartní tloušťku prstenů vyrábím 1.8mm, pokud je vsazen kamen do průměru 2mm. Jsem schopen Vám vyrobit prsteny i tenčí, ale nedoporučuji prsteny se slabší stěnou než 1.4mm, poněvadž by se mohly při neopatrném zacházení deformovat. Do prstenů s velmi slabou stěnou buď nelze vsazovat kameny vůbec, anebo by pod kameny vznikli otvory, kterými se zepod kamenu dostávali nečistoty. Takže je rozhodně vhodnější zvolit prsten o kousek silnější, ale celistvý.

Prsteny s tloušťkou 1.8mm jsou dostatečně pevné a v půlkulatém profilu i dostatečně "pohodlné" na nošení. Do této tloušťky není problém vsadit kamen až do průměru 2mm. Pokud má prsten tloušťku 2mm, lze do něj vsadit kamen o průměru 2.5mm.

Prsteny s tloušťkou (2mm a více) mohou být nepříjemné při nošení - mohou tlačit do okolních prstů. U prstenů s většími kameny je silnější stěna prstenu nutná. Při volbě prstene s kamenem nad 2.5mm je proto důležité předem vědět, zda Vám není nošení masivnějších prstenů nepříjemné.